Stel je voor dat je net voor de coronacrisis je bruiloft hebt gepland. Alles wat je hebt geregeld valt nu in het water…

Hoe kun je daarop reageren?

Je reactie kan gevuld zijn met teleurstelling, frustratie, verdriet en somberheid. Het kan leiden tot ruzie en verwijten. Een andere reactie kan zijn dat je een creatieve oplossing zoekt voor deze onverwachte situatie.

Bij elke gebeurtenis heb je de keuze er een andere betekenis aan te geven dan je normaal zou doen. Het zou mooi zijn als je bij elke gebeurtenis die je zou kunnen ontregelen even stil staat om je gedachte te bepalen.

Echter: negatieve emoties kunnen soms zo sterk zijn dat zij je gedachten en je gedrag gaan bepalen.

De combinatie van hypnotherapie en EMDR kan je in relatief korte tijd helpen om weer de rust en de ruimte te vinden waarin jij weer creatieve inzichten krijgt en daarmee je leven weer in een positieve richting kunt sturen.

In mijn praktijk neem ik de geldende maatregelen zoals deze zijn vastgesteld door het RIVM in acht. Daarnaast kunnen sessies ook online plaatsvinden (via beeldbellen).

De therapie wordt door de meeste Nederlandse ziektekostenverzekeraars vergoed.